3D Dental Clinic

ПАРОДОНТОЛОГИЯ

Пародонтологията е раздел от денталната медицина, който се занимава с превенция, диагностика и лечение на пародонталните заболявания. Заболяванията на венците често преминават безшумно, но след като състоянието премине в по-напреднал стадий започва появата на симптоми. 

Пародонталното заболяване включва възпаление на венците (гингивит) или по-сериозна инфекция на венците (пародонтит). Напредналият стадий на пародонтит се характеризира със загуба на кост, която довежда до загуба на зъби. 

Лошата орална хигиена т.е. неправилно миене на зъбите, позволява натрупване на плака и зъбен камък, е основната причина за поява на пародонтално заболяване. 


Нелекуваното пародонтално заболяване води до нарушена естетика и затруднена функция на дъвкателния апарат, а допринася и за задълбочаване на някои системни състояния включително диабет и сърдечно – съдови заболявания. 


При всеки пациент в зависимост от стадия на заболяването, в който се намира ние изготвяме индивидуален план на лечение,  включващ различни процедури при различните пациенти.