3D Dental Clinic

Импланти

От малък титаниев винт до дългосрочно решение за заместване на липсващи зъби.

Съвременната дентална имплантология се развива с много бързи темпове и предлага качествено, бързо, сигурно и трайно решение на проблемите, свързани с липсата на зъби, болки при хранене, вследствие на подвижни зъби, възпаления и отдръпване на венците и др.

Front Title

Зъбните импланти са най-добрият и съвременен избор за заместване на липсващите зъби. Зъбният имплант представлява изкуствен титаниев корен, който замества корена на липсващия естествен зъб. Повечето зъбни импланти са изработени от титаниева сплав, която е напълно съвместима с човешкото тяло. Зъбните импланти могат да поддържат единична коронка, частичен мост или цяла арка, точно както корените държат естествените зъби в костта. Изследванията показват, че имплантите са успешен дългосрочен вариант при заместването на лисващи зъби. 

След поставянето костта обхваща импланта и така той става здраво свързан с нея. Този процес се нарича остеоинтеграция и продължава от 3 до 6 месеца след поставянето на импланта. По време на заздравяването, зъбният имплант е покрит от венеца, за да бъде предпазен от натоварване предизвикано по време на дъвкателен акт. След заздравяването на импланта се поставя коронка заместваща липсващия зъб. 

Клиничен случай

Възстановяването на изцяло обеззъбена челюст също е възможно с поставянето на импланти, като най-ефективните методи за лечение на цяла челюст са All on 4/6. Това представлява възстановяване на цяла челюст с пълен комплект изкуствени зъби, върху 4 или 6 хирургично поставени импланта. 

Представяме ви случай при който на изцяло обеззъбена челюст са поставени четири импланта. Три месеца след заздравяването на имплантите е поставен циркониев мост от 12 зъба за изцяло възстановена дъвкателна функция и максимален комфорт за пациента.