3D Dental Clinic

ДЕТСКА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Детската дентална медицина е специализирана част от денталната медицина, която се занимава с превенция и профилактика на детското орално здраве и последствията от усложненията на кариеса, появяващ се в ранна възраст. 

Грижата за оралното здраве при децата и правилното подреждане на млечните зъби са от голямо значение за нормалните фонетични и дъвкателни функции и правилния растеж на лицевите кости, които са в процес на развитие. 

Освен правилния растеж на лицевите кости, здравето на млечните зъби е от голямо значение и за правилния и своевременен пробив на постоянните зъби.

При първите посещения на децата в нашата клиника основната цел е да осигурим правилна грижа, комфорт и сигурност не само на децата, а и на родителите им и да се справим с болката и проблема, който имат без страх. 


Ние препоръчваме първото посещение на детето в зъболекарския кабинет да бъде на 2,5 – 3год. (периода, в който всички млечни зъби са налични) с цел запознаване и създаване на контакт и доверие на детето към лекуващия лекар.

Целта на посещенията в ранна детска възраст е обучение на малкия пациент на правилна орална хигиена и профилактика на заболяванията на детското съзъбие. 

В нашата клиника малките герои получават грамота и медал за храброст при завършено лечение.